4.2 Meursing

Onder het tabblad Rechten berekenen vind u de optie Meursingcode bepalen. Met deze optie kunt u bepalen welke aanvullende code er van toepassing is voor de samenstelling van het product op basis van de in het product aanwezige ingrediënten.
De berekening kan op basis van samenstelling van het product of direct op basis van de opgegeven aanvullende code. In beide gevallen zal er een tarief worden getoond

 

Klik op Rechten berekenen in de menubalk en klik vervolgens op Meursingcode bepalen in het submenu.

De volgende pagina wordt dan afgebeeld:

 

 

Het is overigens ook mogelijk om op een andere manier naar het scherm Meursing te gaan, namelijk door in het tabblad Maatregelen het onderdeel  Voor nomenclatuurbij de opgevraagde goederencode op de knop Meursing te klikken. Deze knop is alleen aanwezig als er voor de getoonde  goederencode  Meursingrechten van toepassing zijn.

 

Op dit scherm kunt u:

·       Een Meursingcode typen om de desbetreffende tarieven op te zoeken

·       Of: melk- en suikerhoudende ingrediënten te selecteren om de bijbehorende Meursingcode en de desbetreffende tarieven op te zoeken

 

Veld

Beschrijving

Peildatum

Bij het zoeken naar Meursing is het verplicht om een peildatum op te geven. Daarmee wordt de zoekopdracht verfijnd tot alleen die Meursingrechten die op de opgegeven peildatum van kracht waren. Standaard is dit veld ingesteld op de datum van vandaag.

 

Munteenheid

Kies tussen de nationale munteenheid en EUR. Standaard is dit veld ingesteld op de nationale munteenheid.

 

Land

Kies het land op basis van de omschrijving of code.

 

Zoeken op aanvullende code

Kruis dit vakje aan als u de Meursingcode kent en als u de bijbehorende Meursingtarieven wilt opzoeken.

 

Aaanvullende code

Geef een aanvullende Meursingcode op. Dit veld is verplicht als "Zoek op aanvullende code” is aangekruist.

 

Melkvet
Melkproteïnen
Zetmeel / glucose Sacharose/ Invertsuiker/ Isoglucose

Als u een Meursingcode en de bijbehorende tarieven wilt opzoeken, zorg dan dat het vakje bij  “zoeken op aanvullende code”  leeg is.Selecteer percentages melkvet, melkeiwitten, zetmeel/glucose en sacharose/invertsuiker/isoglucose om een berekening te maken

 

 

Klik op RAADPLEGEN om de resultaten op te roepen.

 

De volgende resultatenpagina wordt dan afgebeeld:

 

 

Opmerking: Als u vanaf de pagina Maatregelen Voor nomenclatuur) naar de pagina Meursing bent gegaan en de te gebruiken aanvullende code heeft bepaald, dan klikt u op de Aanvullende code om terug te gaan naar Maatregel Voor nomenclatuur waar de meursing code in het vak Aanvullnede wordt toegevoegd aan de zoekcriteria.e